Friday, November 5, 2010

Biarlah..

biarlah. let bygones be bygones. benda dah jadi, nangis sampai gunung daik bercabang 4 pun x ke mana. kan? Aku tau, ni ujian. indeed, it was a test. bukan ujian tu yang aku maksudkan. ini ujian dari Allah. So ujian dalam ujian. mungkin, selama ni aku rasa selesa sangat. ataupun hebat sangat. ataupun dah bagus sangat. Allah bagi nikmat sikit dah lupa. lalai entah ke mana. mungkin, ni lah cara Allah nak tegur aku. so that aku tak terlupa lagi.

it was a way of tarbiyah, a harsh one i'd say.

tapi, kalau nanti mak tanya, kau nak jawab apa aliah? mak, adik fail. macam tu ke? kalau abang kena datang amek report card, kau nak lari ke mana nanti?

rhetorical questions kepada diri sendiri.

it's 24 days to go to finals, and i'm still like this. i wonder how i am going to answer those questions?
i'm going to make changes, in these damning 24 days. aku nak tunjuk kat semua, aku bukan bodoh. aku tak bodoh. aku boleh buat semua tu. InsyaAllah.


"... Indeed, Allah will not change the condition of a people until they change what is in themselves. And when Allah intends for a people ill, there is no repelling it. And there is not for them besides Him any patron." 13:11

confession : sometimes, i really do need someone that i can spill everything, someone that can be a crying shoulder and someone that comforts me when i'm down.


Aliah.

6 comments:

hidayah .norikochan said...

al, makah test aku banyak low, slaloo aku rasa down, down yg amat, final da nak dekat, xkan nak dpt 30 below kot~

aliah said...

same la. aku pun fikir macam kau gak. tambah-tambah budak kelas sume pandai pandai. stress doh.

EnNa DeeYa :) said...

aliah,ko bijak!
all the best yea~have faith,aku tau ko boleh.buktikan!aku nk tgk ko berjaya=.=


*hugs*ENNA

aliah said...

*hugs*

Thanks. I wish you were here, dude.

EnNa DeeYa :) said...

nnt kita meet up!
miss you<3

aliah said...

InsyaAllah. miss you too.

:)

there's always a little truth behind every "JUST KIDDING ", a little knowledge behind every " I DON'T KNOW ", a little emotion behind every " I DON'T CARE ", and a little pain behind every " IT'S OKAY "